Aska-SevDaLi-Fm ForumLari

Flatcast Hazir Tema Yardim Güzel Sözler fcp Li temalar.
 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Bulmaca Gibi Bir Mail,Cozun Bakalim
Ptsi Ara. 29, 2008 6:03 am tarafından afraze16

» Evham bir hastalık mıdır?
Ptsi Ara. 29, 2008 5:49 am tarafından afraze16

» 24 SAAT ICINDE VUCDUMUZDA NELER OLUYOR
Ptsi Ara. 29, 2008 5:47 am tarafından afraze16

» yolculuk sırası
Ptsi Ara. 29, 2008 5:33 am tarafından afraze16

» Düz Mantık....‏
Ptsi Ara. 29, 2008 5:28 am tarafından afraze16

» ACILAR DENIZI
Ptsi Ara. 29, 2008 5:16 am tarafından afraze16

» Korkuyorum Aşktan
Ptsi Ara. 29, 2008 5:16 am tarafından afraze16

» Bekle Beni..! Mutlaka Bekle..!
Ptsi Ara. 29, 2008 5:13 am tarafından afraze16

» İyinin ve kötünün yüzü..
Ptsi Ara. 29, 2008 5:04 am tarafından afraze16

Istatistikler
Toplam 29 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ACEMKIZI44

Kullanıcılarımız toplam 1024 mesaj attılar bunda 445 konu
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 11 kişi C.tesi Haz. 24, 2017 6:38 am tarihinde online oldu.
En iyi yollayıcılar
afraze16
 
Admin
 
cantanem.gonul
 
dolunayyy
 
immortal
 
*Aska_SevDaLi*
 
murat
 
((..Mehmet..))
 
*Naime*
 
maxma
 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anket
:..Dost SiteLer..:
Aska-SevDaLi-Fm

Paylaş | 
 

 Bademli Balık Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
*Aska_SevDaLi*
Webmaster
Webmaster
avatar

Mesaj Sayısı : 47
Kayıt tarihi : 20/07/08
Yaş : 35

Ask Testi
Rep Puani:
10/10  (10/10)

MesajKonu: Bademli Balık Kebabı   C.tesi Ekim 04, 2008 5:43 pm

Bademli Balık Kebabı

MALZEMELER
1 Kg Balık
3 çorba kaşığı Un
60 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
150 gr Soğan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla karnını yarın. İç organlarını çıkarıp, atın. Galsemalarını da çıkarıp, atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız, fileto çıkarıp, kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük balıkları bütün olarak bırakın.
Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu, yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Unla tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyip, atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
Aynı tencerede, kalan yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıp soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Balığı ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin. Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını, kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak, 10 ila 15 dakika arasında, balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse, pişirme süresini uzatın.

_________________
::..İnadina Sevmek OLsa Gerek..::
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Bademli Balık Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aska-SevDaLi-Fm ForumLari :: ¯¨'*·~-.¸¸,.-~*' (Yemek TarifLeri) ¯¨'*·~-.¸¸,.-~*' :: Deniz Ürünleri-
Buraya geçin: