Aska-SevDaLi-Fm ForumLari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Aska-SevDaLi-Fm ForumLari

Flatcast Hazir Tema Yardim Güzel Sözler fcp Li temalar.
 
AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Bulmaca Gibi Bir Mail,Cozun Bakalim
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 6:03 am tarafından afraze16

» Evham bir hastalık mıdır?
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:49 am tarafından afraze16

» 24 SAAT ICINDE VUCDUMUZDA NELER OLUYOR
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:47 am tarafından afraze16

» yolculuk sırası
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:33 am tarafından afraze16

» Düz Mantık....‏
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:28 am tarafından afraze16

» ACILAR DENIZI
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:16 am tarafından afraze16

» Korkuyorum Aşktan
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:16 am tarafından afraze16

» Bekle Beni..! Mutlaka Bekle..!
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:13 am tarafından afraze16

» İyinin ve kötünün yüzü..
GerekLi BilgiLer Icon_minitimePtsi Ara. 29, 2008 5:04 am tarafından afraze16

Istatistikler
Toplam 29 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ACEMKIZI44

Kullanıcılarımız toplam 1024 mesaj attılar bunda 445 konu
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 11 kişi C.tesi Haz. 24, 2017 6:38 am tarihinde online oldu.
En iyi yollayıcılar
afraze16
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
Admin
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
cantanem.gonul
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
dolunayyy
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
immortal
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
*Aska_SevDaLi*
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
murat
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
((..Mehmet..))
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
*Naime*
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
maxma
GerekLi BilgiLer Vote_lcapGerekLi BilgiLer Voting_barGerekLi BilgiLer Vote_rcap 
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Anket
:..Dost SiteLer..:
Aska-SevDaLi-Fm

 

 GerekLi BilgiLer

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
*Aska_SevDaLi*
Webmaster
Webmaster
*Aska_SevDaLi*


Mesaj Sayısı : 47
Kayıt tarihi : 20/07/08
Yaş : 40

Ask Testi
Rep Puani:
GerekLi BilgiLer Left_bar_bleue10/10GerekLi BilgiLer Empty_bar_bleue  (10/10)

GerekLi BilgiLer Empty
MesajKonu: GerekLi BilgiLer   GerekLi BilgiLer Icon_minitimeC.tesi Ekim 04, 2008 5:40 pm

İstenmeyen kokuları nasıl yokedersiniz?
Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.
Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.

Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır. Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.

Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.

Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.

Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.

Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın...!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
GerekLi BilgiLer
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aska-SevDaLi-Fm ForumLari :: ¯¨'*·~-.¸¸,.-~*' (Yemek TarifLeri) ¯¨'*·~-.¸¸,.-~*' :: Gerekli Bilgiler,-
Buraya geçin: