En son konular | » Bulmaca Gibi Bir Mail,Cozun BakalimPtsi Ara. 29, 2008 6:03 am tarafından afraze16 » Evham bir hastalık mıdır?Ptsi Ara. 29, 2008 5:49 am tarafından afraze16 » 24 SAAT ICINDE VUCDUMUZDA NELER OLUYORPtsi Ara. 29, 2008 5:47 am tarafından afraze16 » yolculuk sırasıPtsi Ara. 29, 2008 5:33 am tarafından afraze16 » Düz Mantık....‏Ptsi Ara. 29, 2008 5:28 am tarafından afraze16 » ACILAR DENIZIPtsi Ara. 29, 2008 5:16 am tarafından afraze16 » Korkuyorum AşktanPtsi Ara. 29, 2008 5:16 am tarafından afraze16 » Bekle Beni..! Mutlaka Bekle..!Ptsi Ara. 29, 2008 5:13 am tarafından afraze16 » İyinin ve kötünün yüzü..Ptsi Ara. 29, 2008 5:04 am tarafından afraze16 |
Istatistikler | Toplam 29 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: ACEMKIZI44
Kullanıcılarımız toplam 1024 mesaj attılar bunda 445 konu
|
Kimler hatta? | Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir Yok Sitede bugüne kadar en çok 11 kişi C.tesi Haz. 24, 2017 6:38 am tarihinde online oldu. |
:..Dost SiteLer..: | |
| | GerekLi BilgiLer | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
*Aska_SevDaLi* Webmaster
Mesaj Sayısı : 47 Kayıt tarihi : 20/07/08 Yaş : 40
Ask Testi Rep Puani: (10/10)
| Konu: GerekLi BilgiLer C.tesi Ekim 04, 2008 5:40 pm | |
| İstenmeyen kokuları nasıl yokedersiniz? Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz. Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır. Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.
Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın...! | |
| | | | GerekLi BilgiLer | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |